Friday, June 03, 2011

Eish Jelesh Sangat Dengan Dia!

Assalamualaikum

aippp tgh busy prepare final exam pn smpat main blog lagi en :). biasa lah nak study 247 mmg tak mampu lah en. manusia semua ada limit. padahal study sekejap je pn ;p .  td kan disebabkan malas nak baca buku lagi saja lah buka dashboard cari benda menarik nak dibaca. then terjumpa satu enrty menarik dari blogger Yuyu Zulaikha. korg mesti dah tahu kan sapa dia. alah tuan punya blog feymes kupukupukecik.blogspot.com. tahu kan tahu kan. feymes kan dia. eish jelesh :3

so dgn rajinnya aku buka lah entry tu sbb tajuk dia pn dah mcm menarik " Tips Untuk Berjaya Dalam Dunia Blog". menarik en? lagi lagi ntk blogger baru mcm saya yg baru sebulan belajar menulis. selalu tershashul lagi :). act, ada satu benda yg buat aku semacam terkesima membacanya bila dia tulis 'awal pertengahan 2010,belog yuyu cuma ada follower dalam 100++.'  tp skrg? nah kau



8000++ ? ouch! dlm hati aku omg seriusly? terernyaaa diaaa! . lalu dgn secara tetiba je timbul rasa jelesh yg amat sgt dlm hati. no offense :). dlm setahun follower dia boleh jadi mcm tu. eish sapa tak jelesh en. dah tetiba aku pn mula lah berangan nak jadi mcm dia.hehe ^^

manusia ni pelik en. beberapa bulan yg lepas aku cukup tasuka dunia belog nih. tp bila tgn gatal sgt nak mencuba terasa nak jadi blogger tegar pula. aha tu lah rajin sgt. seriusly aku rasa berblogging ni sgt menghiburkan. mula mula takda pn cita cita nak follower beriban. tapi lepas baca entry yuyu ni besar pula angan angan nak jadi mcm dia. hihi kan tak pasal pasal dah jadi idola saya :))

tapi baca pnya baca tercari gak mana tipsnya ni. tak jmp pn. rupanya ada kat bawah skali yuyu tulis "sekarang kita dah berangan, tapi kita perlu usaha, dan bersangka baik dengan usaha kita, tak perlu rakus dan sabar, percaya yang rezeki untuk kita berjaya tu ada."  


sweet kan :). then i just gonna give my best n wait till the day comes when i'll look back at this entry with a smile :) but still, im really grateful with what i've achieve right now. thnks to all yg sudi follow saya :)

as one said,
"syukur itu lebih tinggi makamnya daripada sabar"

thats all. thnks for reading. ty :)


7 comment:

atie rahaman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Amy, nanti aku promote ko punye belog okeh? :) hehe

Amy Hypo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@atie rahaman
ahha thank you atie.syg kau ;D

Nadiey Nadine said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nadieynadine likes this entry hehee

ir yien 9897 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

SY singgah dr blog yuyu

waah kamu terpilih menjadi blog

pilihan yuyu...

yien bnyak kali kiss yuyu,

tp yuyu x nk kiss yien pn =(

btw welcome ke dunia blogger =))

.fariza. said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

moga terus maju.
kita pun masih berusaha & belajar. :)

ir yien 9897 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

singgah dari blog yuyu :)

menjadi blog pilihan yuyu :)

yien kiss yuyu bnyak kali..

yuyu x kiss pun yien balik =)

hehehhe

Amy Hypo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ouch thnks alll ;D
cant stop smiling. tehhehe